Firmaets historie

Det begynte i 1924

Sverre Munck A/S ble grunnlagt 25 oktober 1924 av Sverre Munck, som var utdannet elektroingeniør fra Universitetet i Trondheim. 
Firmaet startet opp med varehandel, og hadde et produktspekter som strakte seg fra sikringer og lyspærer, til rulletrapper, heiser og wiretaljer, der sistnevnte type ble produsert utenlands. 

De første produksjonslokalene sto klare i 1946, og antall ansatte økte raskt fra rundt 30 til 300. Dette skyldtes i hovedsak en bestilling fra Bergen Sporveier på 18 trolleybusser, men det var også leveranser til andre busselskap i Norge.

På denne tiden ble også den første modellen av Munck's elektriske wiretalje utviklet, og produksjonen av taljer, vinsjer og kraner kom raskt igang. Det ble produsert kraner både til landbaserte formål og innen skipsfart. 

En pioner innen eksport
Munck var virkelig en pioner innen norsk eksportvirksomhet.  Den første Munck-taljen for eksportmarkedet gikk til Sverige i 1948, og senere samme år ble det også en leveranse til England. Etter dette tok eksporten til flere oversjøiske markeder seg raskt opp.

På 50- og 60-tallet ble de etablert datterselskaper i USA,  Canada, Storbritannia, Sverige og Belgia. Det ble etterhvert etablert et nettverk av forhandlere i andre deler av verden. Munck jobber fremdeles tett med flere av disse.


Eierskap 
Munck Cranes AS er en del av Furnes Hamjern Group of Companies. Siden oktober 1996 har Munck Cranes AS vært eiet av Furnes Hamjern Holding A/S.